Congratulations to vtecmec for winning May/June's Lude Of The Month, with his DIY Turbo BB1 build.

>>> Click Here For Profile <<<

Image

4TH GEN DSP - Any tech experts on here

To clarify - that's In Car Entertainment - not frozen water
Post Reply
User avatar
vanzep
Supporter 2016
Posts: 6513
Joined: Sun Jan 29, 2012 6:38 pm
My Generation: 4G
Location: Edinburgh
Has thanked: 173 times
Been thanked: 228 times

4TH GEN DSP - Any tech experts on here

Post by vanzep » Thu Aug 26, 2021 10:57 pm

I have two sets of DSP for 4th gen.
So thats 2 dsp radio units and 2 dsp sound stage units
Im looking to see if anyone on here can help test or repair these - might even offer one set as payment....just a thought.
Can get pics/part numbers and info if required.
1996-2000 1993 EG9 Blue Civic 1.6 Vti - Traded in against the BB4
2000-2019 1994 2WS BB4 Milano Red JDM Prelude Si VTEC LSD

2015 on > 1991 4WS BB1 Phantom Pearl Grey JDM Prelude Si VTEC LSD
2021 ON > 1998 2WS BB6 White Pearl JDM Prelude Si VTEC

User avatar
Drax
Moderator
Posts: 5792
Joined: Wed Dec 22, 2010 4:05 pm
My Generation: 4G
Location: Wrexham, North Wales
Has thanked: 5 times
Been thanked: 188 times

4TH GEN DSP - Any tech experts on here

Post by Drax » Fri Aug 27, 2021 8:54 am

do you know what the issue is? or do they just not work? i know a guy who is great with repairing circuitry and things like this if your stuck.

i can't test one in my 4g as there is no audio in it lol could try in the 5g maybe if your stuck - im sure another scottish member should be able to help though 8)
2.2 JDM DOHC SI-VTEC LSD TCS 4WS ABS BB1 MANUAL 1992
Image
FOR PAUL

User avatar
vanzep
Supporter 2016
Posts: 6513
Joined: Sun Jan 29, 2012 6:38 pm
My Generation: 4G
Location: Edinburgh
Has thanked: 173 times
Been thanked: 228 times

4TH GEN DSP - Any tech experts on here

Post by vanzep » Fri Aug 27, 2021 10:47 pm

Hi Drax - the issue is no sound - units light up etc - i can just hear very faint sound from units when turned up full volume. I think it did put up fault code on one of the dsp control units - i can plug them all back in and swap them about to test them - just dont know if it is a loom/wiring/speaker issue or problem with cd player or prob with actual dsp stuff. Any pointers on how to help track fault down would be good - for instance is there a fuse or rely to check :crazy:
1996-2000 1993 EG9 Blue Civic 1.6 Vti - Traded in against the BB4
2000-2019 1994 2WS BB4 Milano Red JDM Prelude Si VTEC LSD

2015 on > 1991 4WS BB1 Phantom Pearl Grey JDM Prelude Si VTEC LSD
2021 ON > 1998 2WS BB6 White Pearl JDM Prelude Si VTEC

Post Reply

Return to “Electrical / Lights / ICE”